×

LAZER EPİLASYON

Türkiye’nin kalbinde birinci sınıf epilasyon deneyimini yaşayın.

FDA ve CE onaylı Cynosure Alexandrite Lazer sistemi ve Candela Alexandrite Lazer sistemi merkezimizde kullanılmaktadır. Beyaz, kızıl veya çok açık tüylerde hiçbir lazer epilasyon sistemi sonuç vermemektedir. Böyle bir durumda uygulanacak tek yöntem ise iğneli epilasyondur.

Lazer epilasyon uygulanacak bölge işlemden önce temizlenir. Bölgede ki uzun kıllar kısaltılır ve lazer uygulaması için uygun boya getirilir. Tüylerin cımbızla tutulabilecek uzunlukta olması işlemin uygulanabilmesi için yeterlidir. Sonrasında lazer epilasyon cihazını uygulama alanının rengine, tüylerin kalınlığına ve tüylerin rengine göre ayarlanır. Son olarak tüylenme olan bölge taranır. Bu işlem uygulanırken kullanılan lazer ışının dalga boyuna uygun olan gözlük kullanılmalıdır. Cildin üst tabakasını korumak için özel soğutucu sistemler kullanılması da oldukça faydalıdır.

Ücretsiz Danışmanlık Formu

Lazer epilasyon ile ilgili bazı şeyler yanlış bilinmektedir:

 

Lazer Nasıl Etki Gösterir?

Selektif Foto-Termoliz yani ışık ısısıyla seçici tahrip adi verilen bir mekanizma üzerinden etki gösteren lazer, deriye atış yapıldığında, ışık milisaniyeler içinde deriden emilmeksizin geçer. Ancak kıl kökü ve kıl gövdesi tarafından emilerek kıl kökü içinde yüksek ısı meydana getirir ve kıl kökünün tahrip olmasına neden olur.

Lazer Vücuda Hasar Verir Mi?

Lazer, radyasyon gibi düşünülmektedir. Ancak lazer ile radyasyon arasında hiçbir ilişki yoktur. Lazerin sağlığa zarar vermesinden gereksiz yere korkulmaktadır. Lazer deriye uygulanma esnasında deri altındaki doku ve organlara herhangi bir şekilde etkide bulunmamaktadır. En azından buna dair hiçbir bulgu da gözlenmemiştir.

Lazer İşlemi Acı Verir Mi?

Kıl kökü lazerle tahrip olurken, tüyler cımbızla çekildiğinde meydana gelen acının benzeri bir his olur. Vücudun bazı bölgeleri daha hassas olduğundan bu bölgelerde bu his daha güçlü olabilir. Lazer soğutucu ile birlikte kullanıldığından derinin ısınmasına bağlı bir ağrı-acı hissedilmez. İşlem sırasında lazer atışı öncesinde, atış sırasında ve sonrasında soğutucu, deriyle sürekli temas halinde olur ve işlem bölgesini soğutur. Böylece deri üst tabakasını lazerin ısısından koruyarak kıl kökündeki reaksiyonun da nispeten daha az hissedilmesini sağlar. Örneğin dudak üstündeki ince tüyler lazer ile tedavi edilirken hiç bir şey hissetmezsiniz.

Lazer Epilasyon Hangi Bölgelere Uygulanır?

Lazer, vücudunuzda istenilen bölgeye uygulanabilir. Genellikle tercih edilen bölgeler, yüz, kol, koltukaltı, bacak, göbektir. Bunun haricinde kalça, sırt, omuzlar, bel,ense, boyun, kulaklar, kaslar, göğüs, meme, bikini çizgisi gibi bölgelerde de uygulanabilir.

İşlem Süresi Ne Kadardır?

İşlem yapılan bölgenin büyüklüğüne göre süre değişiklik göstermektedir. Örneğin dudak üstü yaklaşık 1 dakikada biterken sırt 1 saat sürebilmektedir.

Kaç Kez Yapılır?

Kıl köklerinin gelişme dönemlerindeyken lazer etki eder. Eğer kıl kökleri dinlenme döneminde ise kökler lazerden ötürü geçici bir süre için baskılanabilir ancak tahrip olmaz. Tüm kıl kökleri tek bir zaman diliminde birden büyüme döneminde olamaz. Bu nedenle bütün kökleri yok etmek için tek bir tedavi yetmez. Kökler büyüme fazına girdikçe, lazer işlemi 4-6 hafta aralıklarla ya da tüyler çıktıkça yapılır. Toplam işlem sayısı ise vücut bölgesine göre değişiklik gösterdiği gibi genetik faktörler, yaş, cinsiyet, hormonal profil gibi özelliklere bağlı olarak da değişiklik gösterir.

Tedaviden Sonra Deride Ne Gibi Değişiklikler Gözlenir?

Lazer epilasyon sonrasında bazı ciltlerde kızarıklık olabilir. Ancak çok kısa bir süre yaklaşık 1 saat sonra kızarıklıklar yok olur. Boyun, ense gibi bölgelerde ise 1 hafta içinde kendiliğinden geçecek sivilceler gözlenebilir.

Tedaviden Sonra Yapmamam Gerekenler Nelerdir?

Tedaviden sonra günlük yaşantınıza dönebilirsiniz. Lazer epilasyon işlemi herhangi bir duruma engel olmaz.

Lazer Uygulamasından Sonra İşlem Bölgesindeki Tüylere Ne Olur?

Lazer işleminden sonraki 3 gün içinde lazerle tedavi olan tüyler yavaş yavaş çıkmaya başlar. Tüylerin yüzeye çıkması yeniden büyüme değil aksine köklerin içindeki tüylerin dökülmeleri için gereken bir süreçtir. Dökülme olan bölgede birkaç hafta süreyle yeni tüy çıkmaz. Tüyler çıktığında ise yeni seans zamanı gelmiştir.

Lazer İşlemlerine Başlamadan Önce Ne Yapılması Gerekir?

Lazer epilasyon işlemine başlayabilmek için o bölgedeki tüylenme maksimum yoğunluğa ulaşmalıdır. Bu sürede tüyleri kökten almamak beklemek gerekir. Bu sürede uzayan tüyleri isterseniz kesebilir ya da tüy dökücü krem kullanabilirsiniz. İşleme başlamak için tüylerin uzun olması şart değildir, köklerin tüy çıkarmış olması yeterlidir. Tüyleri kısaltmak için makas ya da jilet kullanabilirsiniz. Lazer uygulanacak bölgeyi jiletlemeniz hiç bir zaman kökleri güçlendirmeyecek ya da tüyleri kalınlaştırmayacaktır.

Sonuçlar Kalıcımıdır?

Günümüzde kullanılan lazerler ve etkin dozlarda yapılan tedaviler ile bitmiş bölgede tüylenmenin yeniden başlaması olası değildir. Ancak bazen, lazer işlemleri bittikten bir yıl sonra lazer uygulanan bölgede bazı tüyler çıkabilir. Bu tüyler tedavi öncesi sıklıklarında ve kalınlıklarında değildir. Etkili bir lazer tedavisi ile her bir seansın sonunda kıl kökleri sayıca azalır. Bu azalmanın oranı kişiden kişiye değişiklik gösterir.

Erkekler İçin Lazerli Epilasyon

Lazer epilasyon yalnızca kadınlara uygulanan bir işlem değildir. Günümüzde erkeklerde lazer epilasyon işlemini tercih etmektedirler.

Erkeklerin en sık talep ettiği bölgeler ise sırt-omuz, göğüs, boyun- ense ve elmacık kemikleri üstü sakallardır. Lazer epilasyon uygulamaları erkeklerde kadınlardan çok az farklılık gösterir, temelde etki mekanizması aynıdır.

Lazer epilasyon uygulamalarında erkekler kadınlara göre bazı avantaj ve dezavantajlara sahiptirler. Avantajlarından en önemlisi erkeklerin daha kalın ve koyu renk kıl köklerine sahip olmalarıdır. Bu sebeple erkekler lazere çok iyi yanıt verirler ve çok daha başarılı sonuçlar elde edilebilir. Bir diğer avantajı ise erkeklerin, kadınlar kadar mutlak kılsız bir cilt istememeleridir ki bu sayede daha az sayıda seans uygulanarak tatmin edici sonuçlar almak mümkündür.

Dezavantajına gelirsek yapıları gereği yüksek erkeklik hormonları nedeniyle vücutlarında sürekli yeni kıl üretilir. Bu durumda uzun vadede lazer epilasyonun etkisini azaltarak revizyon uygulamaları gerekir.

UYARI!

Lazer epilasyon uygulamaları tıbbi gerçeklere uygun olarak yapılmalıdır. Ticari çıkarlar düşünülmeden gerçekçi bilgiler verilmeli sözde garantiler ve vaatlerle ( kesin sonuç, bitme garantisi, bitene kadar şeklinde bilgilerle ) kişiler yanıltılmamalıdır.

Bilinçsiz, Sağlık Bakanlığı onayı olmayan muhtelif yerlerde yapılan lazer epilasyon uygulamaları sonucu; kılları sadece incelip azalmayanlar hatta artanlar olduğu gibi, lazer epilasyon sonrası kalıcı yanık izleri ile yaşanlar maalesef giderek artmaktadır.

Sağlık Bakanlığı tarafınca ruhsatlı olmayan, bir doktoru bünyesinde bulundurmayan, bir sorununuz olduğunda muhatap bulamayacağınız yerlerden hizmet alarak sağlığınızı riske atmayınız, lazer epilasyon hizmetini ciddi sağlık kuruluşlarında alınız.

Yasal Uyarı Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek için hazırlanmıştır. Bu bilgiler hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. İş bu web sitesi bilgi amaçlı yapılmıştır. 

Hukuki Uyarı